Ett modernt interaktivt boende med slammbrunns larm

När jag köpte mitt hus fick jag upplysningen att högnivåvakten i slamtanken inte fungerade. I stället hade de utvecklat ett klassiskt knep, nämligen en lång träpinne som man doppade i tanken. Enkelt men effektivt. men metoden har också sina nackdelar. T ex vintertid är det kallt att stå ute och mäta. en ny högnivåvakt är dyr (2-3 000 kr). sen måste man gräva upp och byta den på tanken. Har man tur fungerar resten annars får man gräva upp och byta kabeln som går från tanken in i huset. Mitt val blev ett annat. jag har redan från början när jag köpte mitt hus valt ett trådlöst effektivt system för att styra mitt hem. Jag har dessutom valt att försöka bevara en mycket behagliga Stockholms atmosfären i huset och vill inte störa den med allt för mycket fula kablar och dragningar på och i väggar. Valet föll på z-wave, ett bra system mera om det i annan artikel.  Tillbaks till högnivåvakten i slamtanken. Jag köpte Everspring Läckagesensor Denna sensor övervakar läckage och larmar vid översvämning eller när läckage upptäcks. sänder den signal till mottagaren i huset trådlöst. och pipper lite utanför tanken. Jag monterade själva sensorsladden på ett VP-rör som jag mätt upp med trädpinnen som fanns innan. sen skruvade jag fast röret med en Molly (gipsankare) i rörmuffen för ventilation. Själva elektroniken planerades på  en väderskyddad platta på röret med fästen för vägg.

20150510_195125(0)_resized

Jag är nöjd. Jag får ett SMS när tanken är full och det är dax att beställa en tömning.  /Johnny Samuelsson

johnny
Jag är en fixare i datorer Internet Interaktiva hem, HTPC (hemmabio). Men det är mest en hobby.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *