Ett modernt interaktivt boende med reservström (UPS)

ur säkerhetssynpunkt är det viktig att kunna strömförsörja hemmet vi händelse av avbrott i leveransen av elström. Åtminstone så att man kan hinna stänga av vitala delar av hemmet, t ex datorerna. En bra dragning av elkablar från någon form av UPS är viktig. Och det måste vara skilt från det vanliga strömsystemet (se gärna starkströmsföreskrifterna). jag vill naturligtvis rekommendera att du tar kontakt med en riktig elektriker för det arbetet. För det kan bli riktigt farligt att mixtra med detta. Det du/ni behöver göra att tänka igenom ordentligt var kraften behövs i hemmet. kaffebryggaren kan du nog hoppa över men datorer, servrar, larmsystem osv är viktiga. Om du köper ett ordentligt kraftverk kan det kanske räcka till att driva tv:n. och på så sätt kanske få information om varför det är elavbrott. Jag valde en lite för liten batteri UPS, men det får duga till att börja med, Kablarna är ju klara och det är inte så svårt att få ett nytt aggregat inkopplat vid behov. Nästa kanske blir dieseldrivet, inte så miljömässigt men kan drivas länge och med kraft.

En del UPS:er kan faktiskt skicka en signal via nätverket till datorer och annat att stänga av sig vid behov. Och bästa inbrottstjuvar! Varning!! jag har reservkraft till mitt verisure inbrottslarm. Det systemet har även egen inbyggd reservkraft. Det går inte så bra att göra mitt hus strömlös,t och gå förbi larmet.

UPS:er kan också skydda från strömspikar och så att säga rena elen från diverse otäckheter. tänk dig en varm skön sommarkväll regnet strilar ner och åskan ljungar på himlavalvet. Plötsligt går strömmen och det börja blixtra. Men du kan lugnt försätta titta på TV eller lyssna på favoritmusiken, eller knattrar på datorn.UPS

johnny
Jag är en fixare i datorer Internet Interaktiva hem, HTPC (hemmabio). Men det är mest en hobby.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *