Okategoriserade

NASigt

Alltså att säkerhetskopiera familjealbumet kan gå tokigt. Jag har en extern hårddisk WD på 5TB. Där har jag familjealbumet från åren som gått. Jag tyckte att jag behövde kopiera dessa till en annan hårddisk. Så jag beställde en via postorderföretag. Enn SSD på hela 64 TB.

Den kom på posten från China. Riktigt fin liten och nätt, så jag satte genas igång. För ville jag formatera den med btrfs. Det ska ju vara ett bra med journalföring mm. Sagt och gjort, men det gick inte als bra. så tillbaks till exfat. Det får duga. Det jag funderade på är om min router som tjänar som filserver klara det. Men det såg ut att gå bra.

Jag överförde mina filmer och foton på den nya SSD. det gick ju bra. Men dagen efter var de borta? Jag förstod inget? var försvann de? jag tänkte att det är något fel på extfat. Mycket irriterande.

Jag tänkte då att det är bäst om jag byter till EXT4. Det fungerar bra på flera av mina hårdiskar, men jag hade inte utrymme för att evakuera, så jag lämnade ssdn till en kamrat för att göra detta.

Jag fick genast tillbaka den. Skräp säger han, riktigt dålig SSdD. Jag börjar söka information på Internet, jo men vist det finns youtube filmer om detta falsarier. Nu går det inte att återställa från den värdelösa SSDn. Filerna inte kvar på min gamla hederliga HDD. Himmel så tokigt. Jag började leta programvara för att rädda allt. Diskdrill såg lovande ut, men den kostar pengar, testdisk linux förefaller vara jättebra. men för krånglig i terminal. jag köper billigare r-studio till windows och kör den, men nä den hittar inget. Då hittar jag programmet Recuva, det kostar inget och ser bra ut, men nä den hittar inga filer eller bilder.

Nu är det nog kört, ingen möjlighet till att rädda, köp ingen dålig SSD från China. Jag han beställa en till, men klagade och fick pengarna tillbaka. Den SSDn låg i min brevlåda tre dagar, sen stal någon den. Lycka till med den säger jag.

Tillbaks till funderingen
Hur får man en håddisk med mycket plats, som förvarar säkrare. Jag började titta på NAS, och fick syn på syslog nas ar. Riktigt fina och väldokumenterat. man kan köra med raid och riktig bra sådana. Men kostar otroligt mycket pengar. Så över till Blocket och tradera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *